Hulp zoeken bij het omgaan met een ongeplande zwangerschap

De meerderheid van de vrouwen koestert de droom om op een bepaald moment in hun leven moeder te worden. Als de zwangerschap echter niet is gepland, zijn er verschillende uitdagingen, ongeacht of het kleintje de eerste is of een broer of zus is van de anderen die je al hebt.

In zo’n situatie is het goed en normaal dat een vrouw emotionele onrust voelt. Worden wij als vrouwen niet geacht een plan te hebben? Ik bedoel om onder anticonceptie te staan? Het gevoel van een beetje schaamte om het te laten gebeuren, laat staan ​​de angst, het ongeloof, schuldgevoel, woede, schok en angst overweldigen ons op zulke momenten.

Je geest in een toestand brengen met een ongewenst zwanger kan een grote onderneming zijn, laat staan ​​een belangrijke beslissing nemen over de zwangerschap terwijl je je overweldigd en gestrest voelt. Het is daarom aan te raden om tijd te nemen en goed na te denken voordat u iets doet aan de zwangerschap. Enkele nuttige stappen om tot een concrete beslissing te komen zijn:

Praten door de moeilijke dingen

Deel je angsten met iemand die je vertrouwt. Dit kan de vader van je kind zijn of je partner. Het is belangrijk op te merken dat jullie allebei krachtige emoties ervaren, vooral angst en angst. Hoe meer je het probleem aanpakt, hoe meer je elkaars blik begrijpt en hoe je samen tekent.

Laat u informeren

Verbinding maken met een professional is erg handig. U kunt praten met uw arts of verloskundige die een diepere kennis heeft en beter geïnformeerd is, om informatie te verzamelen die u kan helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Bouw je ondersteuningssysteem

Het is verstandig om in die tijd rond ondersteunende vrienden en familieleden te blijven. Ga voor diegenen die goede luisteraars zijn, betrouwbaar en niet-veroordelend. Deze ondersteuning is essentieel om u de tijd te geven om een ​​beslissing te nemen.

Overweeg Counseling

Vindt u het moeilijk om een ​​beslissing te nemen? Welnu, counseling zal van grote hulp zijn om je te helpen de gemengde gevoelens op te lossen. Als je op dit punt ook je religieuze leiders ontmoet om te counselen, kan dit je enorm helpen om je te concentreren op de positieve kanten en je te kalmeren door de angsten die je ervaart.

Besteed meer tijd met andere moeders

Een van de grootste redenen waarom mensen bang zijn voor ongeplande zwangerschappen, is omdat ze het associëren met moeders die niet veel steun hebben, hetzij in de vorm van een ondersteunende partner of financiële steun. Tijd besteden aan het praten met andere moeders of hen helpen bij verschillende activiteiten kan je ook helpen om je kracht te vinden, en ook de negatieve gevoelens overwinnen die samenhangen met de ongeplande zwangerschap.

Focus op de positieve kanten

In plaats van te focussen op de twijfels in het midden van de ongeplande zwangerschap, waarom niet een paar positieven noemen die ermee geassocieerd zijn? Richt u bijvoorbeeld op de leuke kant van het kijken naar het kind of zelfs de vreugde en zegeningen die het bij aankomst voor uw gezin zou kunnen brengen.

Geef je dromen niet op

De puzzel naar succes is om nooit je dromen op te geven. Het is van toepassing op alle moeders, gepland of niet. Het is nog steeds mogelijk om een ​​leven te leiden waar je van droomde, zelfs met een kind of kinderen. Het kost misschien iets meer tijd om daar te komen, maar zeker, je kunt de kansen verslaan en al je dromen verwezenlijken.